Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus Kuusamossa keväällä 2021

03.02.2021 klo 09:00 - 20.05.2021 klo 16:00 / Koulutus/seminaari

Haluaisitko saada osaamista iäkkäiden ihmisten ryhmänohjaamiseen ja yksinäisyyden lievittämiseen? Hae mukaan vaikuttavaan ja lämminhenkiseen Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutukseen Kuusamoon!

 Ystäväpiiri-ryhmätoiminnan tavoitteena on lievittää ikääntyneiden ihmisten yksinäisyyttä sekä auttaa löytämään uusia ystäviä. Vanhustyön keskusliitto (VTKL)  järjestää koronatilanteen salliessa Kuusamossa keväällä 2021 Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksen, joka antaa valmiudet tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä lievittävän Ystäväpiiri-ryhmän suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksessa paneudutaan iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden ymmärtämiseen, voimavaralähtöiseen toimintaan, hallitun ryhmäprosessin toteuttamiseen sekä omaan kasvuun ryhmänohjaajana. Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutukseen kuuluu viisi Kuusamon kaupungintalolla järjestettävää lähiopetuspäivää (ke 3.2., to 4.2., to 4.3., to 15.4. ja to 20.5.2021), joiden rinnalla osallistujat ohjaavat parityönä oman yksinäisyyttä kokeville iäkkäille ihmisille suunnatun Ystäväpiiri-ryhmän paikkakunnallaan (12 kokoontumiskertaa viikoittain).

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Osallistumisen tärkein kriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen.

Kuusamon Ystäväpiiri-koulutukseen haetaan mukaan täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa www.vtkl.fi/tapahtumat 10.1.2021 mennessä.

Osoitteet

  • Kuusamon kaupungintalo

    Keskuskuja 6, 93600 Kuusamo

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo

Kuusamon kaupungintalo

Keskuskuja 6, 93600 Kuusamo

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta

Avainsanat

yksinäisyyden lieventäminen, ryhmän ohjaaminen, ryhmänohjaaja, iäkkäät ihmiset

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, opiskelijat, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Marjo Pääkkö
Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaaja, Pohjois-Suomi ja Lappi
puh. 050 324 0690, marjo.paakko(a)vtkl.fi

 

Linkkejä

Ystäväpiiri-koulutus Kuusamossa

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta

Hinta

Koulutus maksaa ammattilaisille 100 euroa/hlö, ja vapaaehtoistoimijoille koulutus on maksuton. Hinta sisältää lähiopetuspäivien ruokailut ja materiaalit.

Liitteet

Ilmoittautumistiedot

Kuusamon Ystäväpiiri-koulutukseen haetaan mukaan täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa www.vtkl.fi/tapahtumat 10.1.2021 mennessä. Koulutuspaikat täytetään hakujärjestyksessä, ja koulutukseen on hyvä hakeutua yhdessä oman ohjaajaparin kanssa. Koulutukseen hakeutuneet haastatellaan.

Jos verkkohakulomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista, voit myös olla yhteydessä alueohjaaja Marjo Pääkköön (puh. 050 324 0690, marjo.paakko(a)vtkl.fi).