Toivon työpaja – kurssi

15.09.2020 klo 10:00 - 27.10.2020 klo 14:00 / Muu ryhmämuotoinen tuki / Mielenterveyden keskusliitto

Miten huomata hyvä elämässä ja mistä lisää voimia arkeen? Koetko mielenterveyden ongelmia ja olet ollut pitkään pois työelämästä?

Mistä lisää voimia arkeen, jos kaikki tuntuu harmaalta ja raskaalta? Löytyisikö päiviin jotain ihan uutta? Miten huomata hyvä elämässä? Voiko elämäni muuttua taas valoisammaksi?

Etsitään yhdessä toiveikkuutta ja valon pilkahduksia ja pohditaan, mistä löytyisi voimia arkeen. Usein on helpompi olla myötätuntoinen toisille, ja oma minä unohtuu. Tällä kertaa opetellaan myötätuntoa itseämme kohtaan: Tällä hetkellä jaksan ehkä vain tämän, mutta vointini paranee, edessäni on parempi huominen ja uusia mahdollisuuksia. Suunnitellaan yhdessä lähitulevaisuutta ja opetellaan pilkkomaan tavoitteita pieniksi, kullekin sopiviksi askeleiksi.

Joskus unohtuu, että emme ole ainoita, joiden mieli ei jaksa. Ryhmässä jaamme kokemuksia toisten samoja asioita kohdanneiden kanssa ja teemme erilaisia harjoituksia. Voit tulla mukaan ihan omana itsenäsi. Mukana on aina vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta toipumisesta ja siitä, mikä arjessa auttaa eteenpäin.

Kurssipäivät: 15. – 17.9. ja 27.10.2020
Kellonajat: 10:00 – 14:00

Ohjaajat: Sanna Hyry, Mielenterveyden keskusliitto ja vertaisohjaaja

Kenelle: Mielenterveyden ongelmia kokeville ihmisille, jotka ovat eläkkeellä, kuntoutustuella tai muuten olleet pitkään pois työelämästä mielenterveydellisten syiden vuoksi.

Mukaan mahtuu: 10
Hae mukaan: 25.8. mennessä: https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/tapahtumakalenteri/?id=423

Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Kerromme sinulle viimeistään 28.8.

Huom! Kurssipäivinä tarjoamme lounaan ja kahvit.
Matkakulut: Korvaamme osallistujille kurssipäivien matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Omavastuu matkakuluista on 5€/suunta/päivä. Jos matkustaminen kurssipaikalle on hankala järjestää, autamme siinä. Lapin alueelta yli 50 km päästä tulijoille tarjotaan mahdollisuus majoitukseen.

Yhteistyössä: Utsjoen kunta

Osoitteet

  • petsamontie

    Hotelli Kultahippu, Petsamontie, Inari, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Lappi

Kunta
Inari, Utsjoki

Kaupunginosa / Kylä
Ivalo

petsamontie

Hotelli Kultahippu, Petsamontie, Inari, Suomi

Teemat

mielenterveys

Hinta

maksuton

Ilmoittautumistiedot

https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/tapahtumakalenteri/?id=423