Sherborne -liikuntaa lapsille ja vanhemmille!

07.08.2017 klo 17:00 - 08.08.2017 klo 19:00 / Harrasteryhmä, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä / Oulun seudun omaishoitajat ry

Sherborne -liikunta on Brittiläisen Veronica Sherbornen kehittelemä lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa liikuntaa. Liikuntaharjoitteilla tuetaan lapsen kehityksellisiä oppimisvalmiuksia, sosioemotionaalis-ten sekä motoristen taitojen kehittymistä. Rauhoittuminen ja rentoutuminen kuuluvat myös tärkeänä osana harjoitteluun. Liikkuen yhdessä lapsen kanssa autetaan lasta kehittymään niin, että hän hakee itseohjautuvasti tarvitsemiaan kokemuksia ja löytää oman tavan oppia asioita. Tuntemalla oman kehonsa niin kuin kodikseen saa lapsi rohkeutta käyttää luovuutta ja olla tärkeä rakastettu oma persoonansa.

Sherborne -liikunta ei ole menetelmä vaan ajattelutapa, jota voi helposti toteuttaa myös kotona, ulkona, leikkikentällä, vedessä, päivittäisten toimintojen yhteydessä, sillä siihen ei tarvita muita välineitä kuin oma keho. Opitaan siis yhdessä havainnoimalla ja tekemällä.

Tutustuminen menetelmään muodostuu kahdesta osiosta: teoriaosuus vanhemmille maanantai 7.8. klo 17.00–19.00 ja käytännön harjoitteita yhdessä lapsen kanssa tiistaina 8.8. klo 17.00–19.00.

Mukaan pääsee 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuessa ilmoittaudutaan molempiin iltoihin. Kurssi on maksuton! Kokoonnumme Ommaiskortteerissa, Isokatu 47. katutaso sekä sään salliessa harjoituksia voidaan tehdä myös Ainolan puistossa.

Tuokioden ohjaaja: Sari Kuivas, fysioterapeutti, NDT –terapeutti, Sherborne -liikunnan kouluttaja.

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, omaistoiminta, urheilu ja liikunta

Avainsanat

liikunta, omaishoitajat, omaishoito, erityislapset, erityisperhe

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset, perheet

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), lapset (7-12 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vauvat ja taaperot (0-2 v.)

Ommaiskortteeri

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Isokatu 47, 90100 Oulu, Suomi

Osoitteet

  • Ommaiskortteeri

    Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Isokatu 47, 90100 Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Lisätiedot

Salla Jämsén, salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266.

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus
  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautumistiedot

Iloittautumaan pääset tämän linkin kautta: https://www.kyselynetti.com/s/Sherborne


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn