Peruskoulutus Hyvän mielen talon vertaistukihenkilötoimintaan

24.03.2021 klo 15:30 - 19:30 / Koulutus/seminaari / Hyvän mielen talo ry

Koulutus on suunnattu Hyvän mielen talon vertaistukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille ja siinä aloittaville vapaaehtoisille (henkilöille, jotka ovat halukkaita ja valmiita toimimaan mielenterveyskuntoutujan/psyykkisesti kuormittavassa elämäntilateessa olevan tai mielenterveyskuntoutujan läheisen vertaistukihenkilönä). Koulutuksen käytyään osallistujalla on tietoa vertaistukitoiminnasta ja Hyvän mielen talon vertaistukihenkilötoiminnan käytännöistä, tietoa ja työkaluja erilaisien ihmisten ja vuorovaikutustilanteiden kohtaamiseen sekä valmiudet toimia Hyvän mielen talon vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä.

Vertaistukihenkilötoiminnassa painottuvat samankaltaisten kokemusten merkitys ja kahden ihmisen välille syntyvä vuorovaikutus. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja kuuntelija esim. tilanteissa, joissa ei jaksa yksin tai omat tukiverkostot ovat puutteellisia. Koulutuksen sisältöinä ovat vertaistuki yleisesti ja kahdenkeskinen vertaistuki, vuorovaikutus, minä itse vertaistukijana ja toiminnan käytännön järjestelyihin liittyvät asiat. Koulutuksessa myös perehdytään keskusteluavun työkaluna Käynti kerrallaan -menetelmään ja etätukimuotojen hyödyntämiseen vertaistukihenkilötoiminnassa kasvokkaisen tuen lisänä. Koulutuksessa on kahvitarjoilu sisältäen pientä välipalaa.

Osoitteet

  • Hyvän mielen talo

    Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta

Hyvän mielen talo

Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, omaistoiminta, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, kuntoutujat, läheiset ja omaiset, miehet, naiset, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen viimeistään 22.3. ja lisätiedot: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai p. 044 901 7212.