Perhekahvilaohjaajien verkkokurssi 26.10.-27.11.2020

26.10.2020 klo 00:01 - 27.11.2020 klo 23:59 / Koulutus/seminaari, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry
Verkkokurssilla tutustutaan MLL:n perhekahvilan toimintaperiaatteisiin ja pohditaan omaa roolia perhekahvilaohjaajana. Osallistuja saa kurssilta sekä tietoa että käytännön ideoita perhekahvilatoimintaan. Koulutuksen tavoitteena on innostaa ja antaa valmiuksia perhekahvilan ohjaustehtäviin ja kävijöiden kanssa toimimiseen.

Verkkokurssilla opiskelu tapahtuu MLL:n Moodle -oppimisympäristössä ja edellytyksenä on internetyhteys. Verkkokoulutuksessa pääset jakamaan ajatuksia muiden perhekahvilaohjaajien kanssa.

Perhekahvilaohjaajien verkkokoulutus perustuu keskusteluihin, vertaisilta oppimiseen ja yhteistoiminnallisuuteen. Kurssi etenee yhteisen aikataulun mukaisesti, mutta voit sovittaa keskusteluihin osallistumisen omaan päivärytmiisi sopivaksi. Keskusteluihin osallistuminen edellyttää noin kolmea vierailua Moodlessa kunkin jaksoviikon aikana. Verkkokurssiin ei sisälly lähiopetuspäiviä.

 

Verkkokurssin sisältö:

Jakso 1 Tutustuminen ja perhekahvilatoiminnan lähtökohdat (1 viikko) Ensimmäisen jakson aikana tutustutaan toisiin osallistujiin ja kouluttajiin sekä perhekahvilatoiminnan lähtökohtiin.

Jakso 2 Minä perhekahvilaohjaajana: kohtaaminen ja vuorovaikutus sekä palautteen kerääminen (1 viikko)
Toisessa jaksossa keskitytään perhekahvilaohjaajan rooliin ja kävijöiden kohtaamiseen, erityisesti uuden kävijän näkökulmaan. Saat myös vinkkejä ja valmiita työkaluja palautteen keräämiseen.

Jakso 3 Lasten huomioiminen perhekahvilassa ja vinkit käytännön toimintaan (1 viikko)
Tarkastellaan perhekahvilaa lapsen näkökulmasta ja kahvilan toimintaan yleisellä tasolla.

Jakso 4 Perhekahvilan yhteistyökumppanit ja vapaaehtoisten rekrytointi (2 viikkoa)
Millaisia yhteistyökumppaneita perhekahvilalla voi olla? Miten taataan perhekahvilan jatko ja saadaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Yhteistä ideointia ja vinkkejä.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 21.10.2020 mennessä Olet Tärkeä.fi-sivustolta löytyvän lomakkeen kautta.

Lisätiedot: koordinaattori Piia Korkiakoski, piia-korkiakoski(at)mll.fi tai puh/ whatsapp 045 3263 595

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä: nimesi, yhteystietosi, paikallisyhdistys ja kuinka pitkään olet toiminut MLL:n perhekahvilaohjaajana.

Hyväksytysti kurssin suorittaneet osallistujat (l. osallistuja on tehnyt oppimistehtävät) saavat verkkokurssista todistuksen.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Oulu, Muhos, Utajärvi, Tyrnävä, Kempele, Liminka, Hailuoto, Lumijoki, Siikajoki, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Haapavesi, Raahe, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Nivala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, osallisuus, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistuki, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

perhekahvila

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, kuntalaiset, läheiset ja omaiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tapahtuma on verkossa

ilmoitetaan osallistujille

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Koulutukseen ilmoittaudutaan 21.10.2020 mennessä Olet Tärkeä.fi-sivustolta löytyvän lomakkeen kautta.

Lisätiedot: koordinaattori Piia Korkiakoski, piia-korkiakoski(at)mll.fi tai puh/ whatsapp 045 3263 595