Koulutus Hyvän mielen talon olohuonevapaaehtoistoimintaan

25.08.2021 klo 10:00 - 15:00 / Koulutus/seminaari / Hyvän mielen talo ry

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille rohkeutta ja valmiuksia aloittaa vapaaehtoisena Hyvän mielen talon olohuonetoiminnassa. Koulutuksen käytyään osallistuja on saanut tietoa olohuonetoiminnasta, Hyvän mielen talon toiminnasta ja toiminnan esittelemisestä, vapaaehtoisen tehtävistä ja tärkeistä ominaisuuksista olohuonetoiminnassa, ihmisten kohtaamisesta ja toimintaan liittyvistä käytännön asioista.

Olohuonetoiminnan vapaaehtoinen on ennen kaikkea läsnäolija Hyvän mielen talon matalan kynnyksen kohtaamispaikassa, olohuoneessa. Olohuonevapaaehtoistoiminta on säännöllistä vapaaehtoistoimintaa arkipäivinä talon aukioloaikana (2h/vko tai harvemmin sovitusti oman elämäntilanteen mukaan). Olohuonevapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ihmisten kanssa keskustelua, uusien toimintaan tutustumaan tulevien ihmisten kohtaamista (yhdistyksen toiminnan ja tilojen esittelyä) ja yhteisöllisyyden tukemista pienen toiminnallisuuden avulla (esim. pelailu, visailu tai askartelu oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan). Olohuonetoiminnassa vapaaehtoinen pääsee hyödyntämään ja kehittämään ihmisten kohtaamisen taitojaan ja vuorovaikutustaitojaan. Koulutuksessa on kahvitarjoilu sisältäen pientä välipalaa.

Osoitteet

  • Hyvän mielen talo

    Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu

Kaupunginosa / Kylä
Oulun keskusta

Hyvän mielen talo

Kauppurienkatu 23, Oulu, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, mielenterveys, vapaaehtoisuus

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai p. 044 901 7212.

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen viimeistään: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi tai p. 044 901 7212.