Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työpaja järjestöille

16.05.2018 klo 16:30 - klo 19:30 / Kokous/tapaaminen, Koulutus/seminaari / Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Työpajan tarkoituksena on tuoda järjestöjen asiantuntemus osaksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen valmistelua Pohjois-Pohjanmaalla:

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on jatkossa kuntien tehtävä, mutta myös maakunnalla on siitä vastuuta. Hyte-työtä tehdään käytännössä sekä kunta- että maakuntatasolla yhdessä järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa, joten järjestötoimijoiden ääni halutaan valmistelussa saada kuuluviin. Työpajassa mietitään mm. maakunnan, kuntien ja järjestöjen yhteistyörakenteita, järjestöjen roolia ja toimintaedellytyksiä sekä järjestötoiminnan sisältöjä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä.

Tilaisuus on tarkoitettu eri alojen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekeville järjestöille, yhdistyksille, seuroille, osastoille ja lippukunnille.

Valmistauduthan tilaisuuteen pohtimalla etukäteen seuraavia aiheita:

 • Millaisia yhteistyörakenteita hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön johtaminen (mm. hyvinvointikertomus ja -suunnitelma johtamisen välineenä) ja koordinointi (mm. hyte-koordinaattorin ja/tai järjestöyhdyshenkilön rooli) maakunnassa järjestöjen näkökulmasta vaatii?
 • Miten maakunta ja kunnat voivat tukea järjestöjen toimintaedellytyksiä (esim. tilat ja avustukset)?
 • Millainen työnjako maakunnan ja kunnan välillä tarvitaan järjestöjen toimintaedellytysten tukemiseen liittyen?
 • Miten maakunta, kunnat ja järjestöt neuvottelevat toimintaedellytysten tukemisesta keskenään?
 • Mitkä järjestöjen toiminnot vaikuttavat ihmisen kokemaan hyvinvointiin?

Ilmoittautumislomake:

Tällä lomakkeella kerättyjä henkilötietoja käsittelevät Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeen työntekijät. Henkilötietoja käytetään vahvistusviestin ja palautelomakkeen lähettämiseen osallistujille sekä tilaisuuden järjestelyiden toteuttamiseen (mm. erityisruokavaliot). Henkilötiedot poistetaan palautelomakkeen lähettämisen jälkeen (viim. 1.6.2018). Tutustu rekisteriselosteeseen täältä!

Huom! Tapahtumaan voi osallistua Oulussa, Kuusamossa ja Ylivieskassa. Ilmoitathan ilmoittautumisen Lisätietoja-kohdassa, millä paikkakunnalla osallistut tilaisuuteen sekä mahdolliset erityistarpeet kahvitarjoilun, tilojen, tulkkauksen yms. suhteen!

Osoitteet

 • Kumppanuuskeskus, Asema-tila, 2.krs.

  Kansankatu 53, Oulu, Suomi

 • Kuusamon kaupungintalon valtuustosali (takaosa)

  Keskuskuja 6, Kuusamo, Suomi

 • Raudaskylän kristillinen opisto

  Opistontie 4-6, Ylivieska, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Pohjanmaa

Kunta
Oulu, Kuusamo, Ylivieska

Kumppanuuskeskus, Asema-tila, 2.krs.

Kansankatu 53, Oulu, Suomi

Kuusamon kaupungintalon valtuustosali (takaosa)

Keskuskuja 6, Kuusamo, Suomi

Raudaskylän kristillinen opisto

Opistontie 4-6, Ylivieska, Suomi

Teemat

demokratia ja ihmisoikeus, edunvalvonta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kokemusasiantuntijuus, luottamustoiminta, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

hyvinvointi, hyvinvointisuunnitelma, hyvinvointikertomus, terveyden edistäminen, ehkäisevä toiminta, ehkäisevä työ, ennaltaehkäisevä toiminta, järjestö, järjestöt, järjestörakenne

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, jäsenet, kokemusasiantuntijat, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Helena Liimatainen, 044 0190 476, etunimi.sukunimi@ppsotu.fi

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautuminen

Hakuaika on päättynyt.