piirroskuva, jossa vihreä liivi päällä oleva piirrosnainen -hahmo

ILONA -palvelu

ILONA -palvelu rekrytoi, valmentaa, perehdyttää ja koordinoi sairaalavapaaehtoisten toimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia sairaalaoppaiksi, esiintyjiksi sekä osastolla toimiviksi sairaalavapaaehtoisiksi. Toiminta edellyttää täysi-ikäisyyttä.

  • Sairaalaopas auttaa itseilmoittautumisautomaatin käytössä, opastaa löytämään oikean odotusaulan, poliklinikan tai osaston. Sairaalaopas tukee asiakkaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa.
  • Osastolla toimiva sairaalavapaaehtoinen toimii juttu- ja pelikaverina, hän voi olla mukana ulkoilemassa tai vaikkapa vetää yhteislaulutuokioita.
  • Esiintyjät ilahduttavat osastojen potilaita, heidän läheisiään ja henkilökuntaa pienimuotoisilla musiikki-, runo- ja/tai teatteriesityksillä.

Sairaalaopastoimintaa on Avohoitotalolla ja Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Osastolla toimivia sairaalavapaaehtoisia on osastolla 1 sekä osastolla 60.

Upea sairaalavapaaehtoistemme joukko ottaa avosylin vastaan myös uudet tulokkaat!

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta sairaalassa?

Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin sähköpostitse helena.peussa@ppsotu.fi

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 3.12.2021 julkaistiin OLKA Oulussa sairaalavapaaehtoisista kertova video: Vapaaehtoiset jelppaa. Videossa seurataan asiakkaan tulosta Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotaloon lähtien aina siihen saakka, kun hän lähtee kotiin. Samalla videolla myös kerrotaan, mitä vapaaehtoiset tekevät eri osastoilla.

Kokemustoimijoiden toiminnasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty aihetta kuvaava video: Kokemustoimijat osana julkisia sote-palveluita. Videolla kaksi OYS:n työntekijää (tilaajaa) kertovat, miten kokemustoimijan kokemuksia voidaan hyödyntää yhteiskehittämisessä.Muokattu viimeksi: 13.05.2022