HELMI-kehittäjäpalvelu – kokemustoimintaa sairaalassa

Kokemustoimijan tehtävänä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. Tietoa kokemustoiminnasta löydät osoitteesta: www.ihimiset.fi/kokemustoiminta

Oulun yliopistollisessa sairaalassa kokemustoimija voi toimia kokemusedustajan, kokemusneuvojan tai kokemuspuhujan tehtävissä.

Kokemusedustaja voi olla osallistujana asiantuntijaryhmässä, simulaatiopotilaana, tutkimustilanteessa…

Kokemusneuvoja voi arvioida tiloja, välineitä, palveluja, digipalvelut…

Kokemuspuhuja toimii puhujana luennoilla, yksikön esittelyssä…

Kokemustoimijat suorittavat oman järjestönsä tuella kokemustoiminnan peruskoulutuksen ennen toimintaan tuloa.

Kokemustoimijoiden välittämisestä sairaalan tarpeisiin vastaa OLKA Oulu. OLKA haastattelee kokemustoimijat, järjestää sairaalaperehdytyksen ja seuraa sairaalassa tehtyä toimintaa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenyksikön kanssa.


Koulutettu kokemustoimija oletko kiinnostunut toimimaan OYS:ssa?
Ota yhteyttä OLKAn järjestökoordinaattoriin: annamaija.saastamoinen@ppsotu.fi


 


OYS:ssa on tehty video kokemustoiminnan osaamisen hyödyntämisestä digihoitopolun suunnittelussa. Katso videolta miten miten kokemustoiminta syventää hoitotyön osaamista ja kehittää asiakaslähtöisiä palveluja.

 

 

Kokemustoimijoiden toiminnasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty aihetta kuvaava video: Kokemustoimijat osana julkisia sote-palveluita. Videolla kaksi OYS:n työntekijää (tilaajaa) kertovat, miten kokemustoimijan kokemuksia voidaan hyödyntää yhteiskehittämisessä.

 

 Muokattu viimeksi: 01.02.2022