OLKA-toiminta

OLKA Oulu toimii Oulun yliopistollisessa sairaalassa. OLKA®-toimintaa on sairaaloissa ympäri Suomen, OLKA Oulu pohjoisimpana. OLKA-toiminta on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. OLKA tarjoaa potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Alla olevasta palvelutarjottimen kuvasta näkyy kaikki toimintaan kuuluvat palvelut: OIVA-tietopalvelu, ILONA-palvelu, TOIVO-tukipalvelu ja HELMI-kehittäjäpalvelu. Näistä eri toiminnoista saa myös tarkempaa tietoa tämän sivun valikosta.

 

OLKA Oulun kotipesä

OLKA-piste on OLKA-toiminnan kotipesä Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotalon aulassa, osoitteessa Kiviharjuntie 9. OLKA Oulu on Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen toimintaa, joka toimii STEAn ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tuella.

 

OLKA Oulun vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toiminut Katja Kuusela on tehnyt yamk-opinnäytetyönsä aiheesta sotejärjestöjen ja sairaaloiden välisen kumppanuuden hyvät käytännöt, soveltamispaikkoja mm. tulevaisuuden sotekeskukset: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja sairaaloiden välisen kumppanuuden hyvät käytännöt: Case: OLKA® – Theseus

 

OLKA Oulun toimijoiden yhteystiedot:

 

Annamaija Saastamoinen

Järjestökoordinaattori,
OLKA-piste, järjestöt ja kokemustoiminta
annamaija.saastamoinen@ppsotu.fi, 044 759 9744

 

 

Helena Peussa

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Vertaistuki ja yleinen vapaaehtoistoiminta
helena.peussa@ppsotu.fi, 044 742 0601

OLKA-logo, jossa keskellä nimi OLKA

 

Taina Kärsämänoja

OYS:n yhteyshenkilö, opetusylihoitaja
taina.karsamanoja@ppshp.fi, 040 768 9114

 

Facebook: OLKAOulu

Käytitkö palveluamme OYS:ssa? Olisi mukavaa, jos jättäisit palautetta:
ASIAKASPALAUTE-lomake

Sairaalavapaaehtoisten video julkaistu

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä julkaistiin OLKA Oulussa sairaalavapaaehtoisista kertova video: Vapaaehtoiset jelppaa. Videossa seurataan asiakkaan tulosta Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotaloon lähtien aina siihen saakka, kun hän lähtee kotiin. Samalla videolla myös kerrotaan, mitä vapaaehtoiset tekevät eri osastoilla.

Videosta on juttu OYSPlus -sivuilla, missä kerrotaan OLKA Oulun vapaaehtoistoiminnan lisäksi myös potilasjärjestöjen roolista OYS:ssa.Muokattu viimeksi: 28.06.2022