Mitä järjestötoiminta on?

Yhdistykset ja järjestöt toimivat yhteisen hyvän vuoksi, eivätkä ne tavoittele voittoa. Yhdistyksen aatteena voi olla harrastuksen, yhteisen hyvän asian tai ajatuksen edistäminen.

Yhdistykseen kuuluu jäseniä, joille yhdistys järjestää erilaista toimintaa. Toimintaa voidaan järjestää myös muille kuin jäsenille, kuten esimerkiksi kaikille alueen asukkaille erillisenä tapahtumana tai nuorille urheiluseuratoimintana. Toimintaan osallistuvia yhdistää kiinnostus samaan aihepiiriin.

Monelle yhdistyksen toimintaan osallistuvalle jo pelkkä yhdessäolo on tärkeää. Yhdistyksessä myös tutustuu uusiin ihmisiin, sekä oppii uusia taitoja esimerkiksi silloin, kun tarttuu yhdistyksessä tarjolla oleviin tehtäviin. Yhdistyksen kautta voi olla myös mahdollista vaikuttaa asioihin.

 

Näin pääset mukaan toimintaan

Yhdistykseen tai järjestöön kuuluminen ja yhdistyksessä toimiminen on vapaaehtoista. Jos olet kiinnostunut toimimaan toisten ihmisten kanssa ja haluat elämääsi uudenlaista ja mielekästä sisältöä, pohdi mahdollisuuttasi tulla mukaan yhdistystoimintaan.

Näin pääset mukaan yhdistyksen toimintaan:

  • Pohdi mikä aihe sinua kiinnostaa – oletko esimerkiksi kiinnostunut retkeilystä, liikunnasta vai toisten auttamisesta.
  • Kun olet päättänyt aihepiirin, ota selvää oman alueesi yhdistystarjonnasta. Tietoa alueesi toimijoista löydät esimerkiksi verkkopalvelustamme, muualta verkosta ja sosiaalisen median kanavista, paikallislehdistä, kirjastosta ja yhdistyksen jäseniltä. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan yhdistyksen työntekijään tai luottamushenkilöön.
  • Mene rohkeasti mukaan yhdistysten järjestämiin tapahtumiin ja toimintaan, tai piipahda kohtaamispaikassa. Mikäli yksin meneminen jännittää, pyydä ystävä, tuttava tai vaikkapa sukulainen mukaan ensimmäisille kerroille.
  • Liity yhdistyksen jäseneksi, mikäli toimintaan osallistuminen sitä vaatii.
  • Voit osallistua voimavarojesi ja halusi mukaan myös yhdistyksessä tarjolla oleviin vapaaehtoistehtäviin. Tehtävät voivat olla pieniä tai suuria, mutta kaikki yhtä arvokkaita.
  • Yhdistykset tarjoavat myös jonkin verran työ- ja harjoittelupaikkoja. Osaan paikoista liittyy palkkatukioikeus tai oppisopimusmahdollisuus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 29.01.2018