Vapaaehtoistoiminta

Järjestöt sairaalassa -hanke kehittää ja koordinoi vapaaehtoistoimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Ensimmäisenä vapaaehtoistoiminnan muotona on aloitettu sairaalaopastoiminta syksyllä 2016. Kaikki hankkeen tuella sairaalassa toimivat vapaaehtoiset perehdytetään yhteisiin vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin sekä vapaaehtoistehtävään. Vapaaehtoisille tarjotaan täydennyskoulutusta, virkistystapahtumia sekä työnohjauksellisia tapaamisia yhteistyössä järjestöjen ja sairaalan henkilökunnan kanssa. Vapaaehtoistoiminnasta vastaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (katja.kuusela (at) ppsotu.fi, 044 742 0601).

Uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja kokeillaan tarpeen mukaan ja niihin etsitään vapaaehtoisia Ihimiset.fi:n ja VARES-verkoston koulutusten kautta. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana kehittämässä ja kokeilemassa uusia toimintamuotoja.

·       Sairaalaopas toimii keskeisissä sisääntuloauloissa ja auttaa tarvittaessa Akseli-ilmoittautumisautomaattien käytössä sekä opastaa asiakkaita perille asti toimenpiteisiin tms.

·       Osastovapaaehtoinen toimii osastolla juttukaverina, kuuntelijana, auttaa pienissä vapaa-ajan toimissa yms. Tuulahdus sairaalan ulkopuolelta tuo virkistystä ja toivoa osastolla pitkään olleille potilaille.

Järjestöpiste Kaiusta saa tietoa sekä vapaaehtoistoiminnasta että vertaistukitoiminnasta sairaalassa.

 

Vapaaehtoistoiminnan mainos

Vapaaehtoistoiminnan yhteiset periaatteet (pdf)

 

Sairaalavapaaehtoisten rekisteriseloste (pdf)Muokattu viimeksi: 09.05.2018