Active Citizenship -kansalaisverkosto alkoi vuonna 2007 muiden kansalaisia edustavien potilasjärjestöjen kanssa markkinoida vuotuista eurooppalaista potilaan oikeuksien päivää kaikissa EU-maissa. Päivän tarkoitus on tiedottaa, keskustella ja toimia yhdessä asiakkaan ja potilaan oikeuksien parantamiseksi EU-maissa ja Euroopassa. Järjestöt ja sairaalat järjestävät päivän aikana tilaisuuksia eri puolilla Eurooppaa.

Järjestöt sairaalassa -hanke ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin potilasasiamies Hilkka Manner järjestivät tilaisuuden nyt toista kertaa. Tänä vuonna puheenvuoroja pääsi kuulemaan etäyhteydellä myös Oulaskangas. Oulaisiin oli lähetetty etukäteen myös järjestötietoa esitteiden muodossa. Virallinen potilaan oikeuksien päivä oli 18. huhtikuuta, mutta Oulussa se järjestettiin jo päivää aiemmin. Muita potilaan oikeuksien päivän tapahtumia järjestetiin mm. Helsingissä Vaasassa ja Kokkolassa.

Tilaisuuden esityksiä pdf-muodossa:

Päivystystalo ja Virtuaalisairaala 2.0-hanke, Marja Ylilehto, PPSHP

Valinnanvapaus, Sanna Salmela, POPmaakunta ja PPSHP

Sosiaalityön palvelut, Leena Siika-aho, PPSHP

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hanke, Riitta Palovuori ja Anu Nevanperä, PPSotuMuokattu viimeksi: 25.04.2018