Uutiskirje 5 - kesäkuu 2018

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Tässä uutiskirjeessä:

UUTISET

• Tutustu tietosuojaselosteisiimme

• Kuntien hyvät järjestöyhteistyön käytännöt leviävät järjestöyhdyshenkilöiden kautta

• Maakunta- ja sote-uudistuksen kohtalo ratkeaa kesän aikana

• Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan toiminta- ja viestintäsuunnitelma hyväksytty

• Järjestöpiste Kaiun kesätauko

• Sairaalavapaaehtoiset kesätauolla

• Kumppanuuskeskuksen neuvontapiste jää kesätauolle

KOULUTUKSET

TAPAHTUMAT

TILAISUUDET

UUTISET

Tutustu tietosuojaselosteisiimme

Uudistimme tietosuojaselosteet Toimeksi.fi- ja Ihimiset.fi -verkkopalveluihimme. Tietosuojaselosteista saat tietoa meistä rekisterinpitäjänä sekä henkilötietojesi käytöstä verkkopalveluissamme. Tietosuojaselosteiden uudistus liittyy EU:n yleiseen tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin. Tutustu tietosuojaselosteisiin: Toimeksi.fi -palvelun tietosuojaselosteet ja Ihimiset.fi -palvelun tietosuojaselosteet.

Kuntien hyvät järjestöyhteistyön käytännöt leviävät järjestöyhdyshenkilöiden kautta

Kuntien järjestöyhdyshenkilöillä on tärkeä rooli kunnissa kuntien ja järjestöjen yhteistyön kehittämisessä. Tavoitteena on, että jokaiseen Pohjois-Pohjanmaan kuntaan nimetään järjestöyhdyshenkilö, joka huolehtii kunnassa järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke järjestää kuntien järjestöyhdyshenkilöille säännöllisiä tapaamisia, joissa nostetaan esiin järjestöyhteistyön hyviä käytäntöjä eri kunnista.
Lue lisää

Maakunta- ja sote-uudistuksen kohtalo ratkeaa kesän aikana

Eduskunta pääsee äänestämään maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvistä lakipaketeista näillä näkymin kesä-heinäkuun vaihteessa. Alun perin käsittelyn piti tapahtua jo kesäkuun alussa. Käsittelyssä ovat yhtäaikaisesti maakunta-, sote- ja valinnanvapauslait sekä pelastustoimen järjestämislaki ja kasvupalvelulaki.
Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan toiminta- ja viestintäsuunnitelma hyväksytty

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton alainen järjestöneuvottelukunta hyväksyi toiminta- ja viestintäsuunnitelmansa toimikaudelle 2018-2020 kolmannessa kokouksessaan 28.5.2018. Järjestöneuvottelukunta tavoittelee toiminnallaan Järjestöystävällistä maakuntaa.
Lue lisää

Järjestöpiste Kaiun kesätauko

Järjestöpiste Kaiku palvelee Oulun yliopistollisen sairaalan avohoitotalossa 14.6.2018 asti. Sairaalan supistetun toiminnan ajan ja järjestöväen lomaillessa piste toimii itsepalveluperiaatteella. Tällöin Kaiussa on tarjolla järjestöjen lehtiä ja esitteitä. Kaiun toiminta käynnistyy jälleen 20.8.2018 Oulun seudun omaishoitajat ry:n esittelyllä.
Lue lisää

Sairaalavapaaehtoiset kesätauolla

OYS:ssa toimivat Järjestöt sairaalassa -hankkeen sairaalavapaaehtoiset ovat ansaitulla kesälomalla 18.6. – 12.8.2018 (vko:t 25-32). Muiden toimijoiden kesätauoista saa tietoa kulloisenkin toiminnan vastuutahoilta.
Lue lisää

Kumppanuuskeskuksen neuvontapiste jää kesätauolle

Vielä ehtii tälle keväälle käydä neuvontapisteellä moikkaamassa infon väkeä!  Piipahda myös Kahvila Kamussa kahvilla ja kirjanvaihtopisteellä hakemassa kesälukemista.
Lue lisää

KOULUTUKSET

25.8. Palvelumuotoilukoulutus eri alojen järjestötoimijoille

Koulutuksen tavoitteena on innostaa organisaatioiden, järjestöjen sekä yhteisöjen henkilöstöä kehittämään omaa toimintaympäristöä kokonaisvaltaisesti ja asiakaslähtöisesti. Koulutuksen jälkeen osallistujille on tullut tutuksi palvelumuotoilun peruskäsitteet, ajatusmalli, prosessi ja tärkeimmät menetelmät, ja jokaisella osallistujalla on valmiuksia havaita oman toiminnan kehittämiskohteita, kehittää koulutukseen valitsemaansa toimintamuotoa ja soveltaa palvelumuotoilua oman palvelun kehittämiseen.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 9.8. mennessä

27.8. Ihimiset.fi -tiedotustilaisuus ja -koulutus Kuusamossa 27.8.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

6.9. Ihimiset.fi -koulutus Siikalatvalla

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

TAPAHTUMAT

19.6. Juhannusjuhlat

Kaupungin kesämuusikot soittavat ja laulattavat tuttuja sävelmiä Kumppanuuskeskuksen katutasossa tiistaina 19.6.2018 klo 12-13.
Lue lisää

TILAISUUDET

21.8. Järjestöjen yhteisen maakuntavaalitilaisuuden suunnittelukokous Oulussa

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

27.8. Järjestöjen yhteisen maakuntavaalitilaisuuden suunnittelukokous Kuusamossa

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

5.9. Alavieskan yhdistysilta

Lisätietoja

Kokemustoiminnan seminaari

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla -hanke järjestää Kokemustoiminnan seminaarin yhteistyökumppaneilleen, ja muille kokemustoiminnasta kiinnostuneille, syyskuussa 2018. Tarkempi aikataulu, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet ilmoitetaan myöhemmin mm. VK-hankkeen FB sivuilla.
Lisätietoja: Riitta Palovuori, riitta.palovuori(at)ppsotu.fi, puh. 044-7842621

Seuraava uutiskirje toimitetaan syyskuussa.