Uutiskirje 2/2022

Tämä uutiskirje on viimeinen ihimiset.fi-alustalta lähtevä uutiskirjeemme. Ihimiset.fi-verkkopalvelu loppuu ja olemme siirtyneet käyttämään valtakunnallista Lähellä.fi-verkkopalvelua. Uuden uutiskirjeen alusta on vielä avoinna. Seuraa tiedottamista somekanavissamme. Kiitos uutiskirjeemme tilaamisesta!

Uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja sen hankkeiden toiminnasta, koulutuksista ja tapahtumista. Tämän lisäksi uutiskirje sisältää tietoa myös mm. POPsote-hankkeen järjestöyhteistyöstä. Uutiskirje on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan järjestöissä ja järjestöyhteistyötä tekevissä organisaatioissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

UUTISET

Ehdota vuoden 2022 järjestötekoa

Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää ehdotuksia Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2022 järjestöteoksi. Tänä vuonna haetaan tekoa, jonka myötä kohderyhmän hyvinvointi ja osallisuuden tunne on vahvistunut.  

Ehdotukset palkinnonsaajaksi tehdään 28.9.2022 klo 15.00 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/jarjestoteko2022

Lue lisää tästä.

Kroonisen kivun kokemustoimija lisää ymmärrystä sekä tietoa ammattilaisille ja opiskelijoille

 Syyskuu on kansainvälinen Kipukuu. Lue uusimmasta Yhdessä osallisuutta -hankkeen blogista kroonisen kivun kokemustoimijan kirjoitus siitä, kuinka kokemustoimija voi auttaa ammattilaista työssään.

Lue blogikirjoitus tästä.

POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia 9/2022

POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia -kooste kokoaa kuukausittain järjestöille ja seurakunnille, mitä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuevalmistelussa ja Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisessä järjestö- ja seurakuntayhteistyön näkökulmasta on meneillään.

Lue lisää tästä.

Hyvä kohtaaminen -etävalmennus 12.10.

klo 17.00-18.30

Miten tukisimme ryhmiin ja kerhoihin tulevia ihmisiä, jotka eivät aikaisemmin ole jostain syystä osallistuneet? Esimerkiksi jännitys ja sairaudet voivat vaikeuttaa ryhmiin tulemista. Vaikka toiminta ja tilaisuudet ovat yleensä kaikille avoimia, jää osa ihmisistä osallistumatta. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kerhojen ja ryhmien vetäjille sekä vapaaehtoisille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen uusin työntekijä esittäytyy!

 Hei, nimeni on Salla Isola, PPsotulla elokuun alussa aloittanut järjestötyöntekijä, Paikka Auki -avustusohjelman kautta. Pääasiassa omaa osaamistani on graafiset jutut ja viestintä, tulen myös tekemään töitä Lähellä.fi-verkkopalvelun parissa. 
Syksy on alkanut mukavasti ja odotan innolla mitä kaikkea pääsen vielä vuoden aikana tekemään. Kiva olla mukana!

PPsotun henkilöstön yhteystiedot löydät tästä.

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET

Lähellä.fi infot järjestötoimijoille

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ja VARES-verkosto järjestävät järjestötoimijoille info-tilaisuuksia, joissa käydään läpi uutta Lähellä.fi-verkkopalvelua. Palvelussa voit ilmoittaa tapahtumia, tukea ja toimintaa sekä vapaaehtoistehtäviä. Palvelun käyttö on helppoa ja maksutonta. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Toivo-vertaistukivalmennus maanantaisin
26.9., 3.10., 10.10. ja 17.10.
klo 16.00-19.30

Oletko kiinnostunut toimimaan vertaistukijana? Valmennamme uusia vertaistukijoita OLKAn ja järjestöjen toimintaan, tule mukaan! 

Ajankohtaista yhdistyslainsäädäntöä -webinaari 27.9.2022 klo 17.00-18.00

Webinaarissa (Teams) käsitellään ajankohtaisia asioita yhdistyslainsäädännöstä. 
 
Asiantuntijana on lakimies Patrik Metsätähti SOSTEsta.

Oulun hyvinvointimessut 15.-16.10.
k
lo 10.00-17.00 Ouluhallissa

Olemme mukana Oulun hyvinvointimessuilla! Tule porisemaan ja pyörittämään onnenpyörää.

Hyvinvointimessut tarjoaa vinkkejä kaikille hyvinvoinnista, kauneudesta, terveydestä ja liikunnasta kiinnostuneille. Messuilla on mahdollisuus saada alan asiantuntijoiden neuvoja hyvinvoinnin edistämiseen sekä tutustua alan yrittäjiin ja tuotteisiin.

Lue lisää tapahtumasta.

Elävä kirjasto 16.11. klo 12.00-15.00 

Kumppanuuskeskuksella

Elävässä kirjastossa paperisten kirjojen sijaan lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia. Elävän kirjaston menetelmän tavoitteena on vuoropuhelun lisääminen eri ihmisryhmien välillä ja mahdollistaa ennakkoluulojen purkamista sekä erilaisuuden ymmärtämistä.

Tervetuloa tutustumaan ja kuuntelemaan kirjoja!

Haluatko mukaan tapahtumaan kirjaksi tai kirjastonhoitajaksi? Koulutamme kirjat ja kirjastonhoitajat 10.11. klo 16.30-18.30. Lisätiedot koulutuksesta ja ilmoittautumiset: info@kumppanuuskeskus.fi