POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia 1/2022

  1. Järjestöyhteistyön kehittäminen jatkuu Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämishankkeessa

POPsoten Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osahanke on päättynyt. Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestöyhteistyön kehittäminen jatkuu POPsoten Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämishankkeessa.

  1. Ilmoittaudu mukaan työryhmiin

Muutamia järjestöyhteistyöhön liittyviä teemoja valmistellaan alkukevään ajan kokoontuvissa työryhmissä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan seuraavien teemojen sisällön suunnitteluun, ilmoitathan kiinnostuksesi 23.1. mennessä: https://bit.ly/sotetyoryhmat:

  • sote-keskusten järjestöyhteistyön ohjeistukset
  • sote-keskusten järjestöyhdyshenkilöiden perehdytysmateriaali
  • sote-ammattilaisten järjestötoiminnan peruskoulutusmateriaali
  1. Ilmoita järjestönne sote-ammattilaisille järjestämästä koulutuksesta

Uutena kehittämisavauksena on tuoda järjestöjen sote-ammattilaisille tarjoamat maksuttomat ja maksulliset koulutukset osaksi hyvinvointialueen henkilökunnan koulutuskalenteria. Mikäli järjestönne tarjoaa sote-ammattilaisille koulutusta, kerrothan tästä 30.1. mennessä: https://bit.ly/jarjestokoulutuskalenteri

  1. Osallistu Monialainen yhteistyö asiakkaan palvelupolussa –webinaariin

Tervetuloa Monialainen yhteistyö asiakkaan palvelupolussa -webinaariin tiistaina 25.1.2022 klo 12-15! Webinaari on POPsoten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen kehittämisohjelmien järjestämä ja se on tarkoitettu alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden toimijoille, järjestöille ja sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Lue lisää ja hyppää linjoille: https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/ajankohtaista/monialainen-yhteistyo-asiakkaan-palvelupolussa-webinaari-25-1-2022/

  1. Osallistu hyvinvointistrategian sekä osallisuuden ja yhdyspintojen teemojen työstämiseen

Hyvinvointialuestrategian ja ohjelmien työstäminen jatkuu yhteistyökierroksella. Järjestöjen osalta työstämistä tehdään Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen alueverkostossa ja palveluntuottajajärjestöjen verkostossa sekä avoimissa yhteistyötilaisuuksissa:

Hyvinvointialueen valmistelusta on mahdollisuus kuulla lisää avoimessa yleisötilaisuudessa 18.1.2022 klo 12-13.30: https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/ajankohtaista/kysy-hyvinvointialueesta/

  1. Osallistu Järjestöyhteistyön foorumi -webinaariin

Järjestöyhteistyön foorumi -webinaari 25.2.2022 klo 9-15 on jatkoa Oulun elämänkaariverkostojen ja Oulun kaupungin yhdessä toteuttamille elämänkaariverkostojen kehittämispäiville. Webinaarin tarkoituksena on tarkastella järjestöyhteistyötä tulevan hyvinvointialueen sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan eri kuntien näkökulmasta.

Webinaarin aamupäivän ohjelma sisältää ajankohtaiskuulumisia hyvinvointialueen järjestöyhteistyön organisoitumisesta sekä esimerkkejä maakunnan kuntien järjestöyhteistyöstä ja yhteistyön organisoitumisen tulevaisuuden suunnitelmista. Iltapäivällä kuulemme mm. STEA:n ajatuksia järjestörahoituksen tulevaisuuteen liittyen. Lisäksi kuulemme ajankohtaistietoa myös muista järjestölähtöisen toiminnan rahoituskanavista.

Webinaariin tulee ilmoittautua ennakkoon 15.2. mennessä. Webinaariin mahtuu mukaan 200 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään webinaarin osallistumislinkki sähköpostilla 23.2.2022 mennessä. Ilmoittautumaan: https://link.webropol.com/s/jarjestoyhteistyofoorumi2022kevat

Asiasanat

sote, soteuudistus, hyvinvointialue, järjestöt, järjestöyhteistyö,