Uusi hanke tukee kuntien osallisuus- ja järjestöyhteistyötä

Osallisuutta ja ihmislähtöisyyttä paikallista yhteistyötä edistämällä-hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskukselta ja se rahoitetaan Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Hankkeen päähallinnoijana toimii Diakonia ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry toimii hankkeen osatoteuttaja. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2021-31.5.2023.

Osallisuutta ja ihmislähtöisyyttä paikallista yhteistyötä edistämällä- hankkeen tarkoituksena on edistää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia kehittämällä kuntien osallisuus- ja järjestöyhteistyön osaamista ja käytäntöjä. Lisäksi hankkeessa parannetaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia toiminnallaan edistävien järjestöjen ja yhdistysten toimintaedellytyksiä kunnissa. Hanke liittyy kiinteästi Pohjois-Pohjanmaan maakunnalliseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhteistyöhön sekä maakunnallisen hyvinvointisopimuksen ja järjestöyhteistyön suosituksen toteuttamiseen.  Lisäksi hanke tukee maakunnallisia pyrkimyksiä koronan aiheuttamista ongelmista toipumiseksi ollen osa maakunnan toipumissuunnitelmaa. Hankkeen kumppanikunniksi ovat sitoutuneet Nivalan, Raahen ja Haapaveden kaupungit sekä Utajärven, Reisjärven ja Sievin kunnat.

Lisätietoja:

Anna Katajala

Toiminnanjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

p.  040 8205 228 tai anna.katajala@ppsotu.fi