Verkostojen voima

Verkostojen voima

Työtaipaleeni Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hankkeessa on tullut päätökseen ja siirryn uusiin tehtäviin 1.4. alkaen. Kulunut lähes kolmivuotinen työskentely hankkeessa on opettanut ja antanut minulle enemmän kuin uskalsin odottaa. Haikein, mutta myös innostunein ja luottavaisin mielin siirryn nyt eteenpäin. Haikeus tulee siitä, että saimme hankkeessa tehdä sellaista työtä, jolla oli selkeästi kysyntää ja tarvetta koko Pohjois-Pohjanmaan alueella, meillä oli loistava työtiimi ja matkan varrella lukematon määrä upeita kohtaamisia, innostuneita tapaamisia ja asialle omistautuneita ihmisiä. Luottamus syntyy siitä, että uskon vahvasti, että hyvälle ja vaikuttavalle työlle löytyy myös jatkorahoitusta tulevaisuudessa.

Omaan työnkuvaani kuului vahvasti kuntien ja järjestöjen yhteistyön kehittäminen ja tiivistäminen. Monessa kunnassa askeleita parempaan ja vaikuttavampaan yhteistyöhön otettiin harppauksin. Toisissa kunnissa yhteistyölle oli rakennettu jo ennen hanketta vahva pohja, jonka päälle hankkeen oli hyvä tuoda uusia ajatuksia ja hoksautuksia. Järjestöystävällisiä kuntia ja hyviä yhteistyön käytäntöjä käytettiin esimerkkeinä ja levitettiin eteenpäin yhteisissä tilaisuuksissa, tapahtumissa ja keskusteluissa.

Pohjois-Pohjanmaalla toimii suuri määrä järjestöjä ja samalla maakuntamme on tunnettu lukuisista kunnistaan. Toimivien verkostojen rakentaminen on siis välttämätöntä, jotta hyvä saadaan leviämään ja ihmiset tutuiksi toisilleen. Tämä olikin hankkeen yksi antoisimmista ja opettavaisimmista tehtävistä. Monista hankkeen aikana perustetuista verkostoista kasvoi kolmen vuoden aikana keskustelevia, kehittäviä ja usein myös vahvasti vertaistuellisia verkostoja. On ollut ilo olla mukana kehittämässä näiden monien verkostojen toimintaa, oppia uutta ja saada uusia näkökulmia asioihin näiden verkostojen jäseniltä.

Haluan kiittää ja kumartaa kaikille hankkeen aikana tapaamilleni järjestöihmisille, kuntien viranomaisille ja muille yhteistyökumppaneille Pohjois-Pohjanmaan kunnissa, järjestö 2.0 -sisarhankkeille muissa maakunnissa sekä tietenkin omalle osaavalle ja lämpimälle työyhteisölleni. Teitä kaikkia toivon tapaavani työ- tai muissa kuvioissa myös jatkossa.

Kiitollisena tulevia kohtaamisia odottaen,

Anni Rekilä

järjestöagentti, projektityöntekijä

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke

Asiasanat

yhteistyö, verkostoyhteistyö, kiitos, Kunta-järjestöyhteistyö,