Ihimiset.fi – pohjois-pohjanmaalaisten ihimisten asialla

Ihimiset.fi – pohjois-pohjanmaalaisten ihimisten asialla

Pohjois-Pohjanmaan järjestötoiminnan oma verkkopalvelu Ihimiset.fi on tullut tutuksi jo monelle järjestötoimijalle ja järjestötoiminnasta kiinnostuneelle kasvavassa määrin. Viimeisen kahden vuoden aikana sivuston kävijämäärä on tuplaantunut ja vuositasolla kävijöitä on jo yli 43 000.

Pohjois-Pohjanmaan kunnissa on herätty siihen, kuinka myös kunta voi hyödyntää verkkopalvelun eri ominaisuuksia. Tällä viikolla Ihimiset.fi -leijukkeen eli rajapinnan otti käyttöönsä kaksi uutta kuntaa Pohjois-Pohjanmaalla – tervetuloa mukaan Alavieska ja Muhos! Nyt yhdistyslistaus -leijukkeita löytyy siis jo 11 kunnan nettisivuilta. Nämä kunnat hyödyntävät rajapintaa yhdistystoiminasta viestimisessä: tämä helpottaa kunnan työtä, koska leijukkeen käyttö ei vaadi kunnan työntekijöiltä tietojen päivittämistä tai yhdistysten nettisivulinkkien tarkastamista. Kun leijuke on laitettu kunnan nettisivuille, yhdistykset vastaavat itse tietojensa päivittämisestä ja päivitetyt tiedot näkyvät saman tien kunnan nettisivuilla. Järjestelmä muistuttelee tietojen päivittämisestä aktiivisesti käyttäjiä, joten sekään ei jää enää kunnan tehtäväksi.

Verkkopalvelua voi myös käyttää esimerkiksi vapaaehtoistehtävistä ilmoittamiseen ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden ilmoittautumisten keräämiseen. Tätä ominaisuutta hyödyntävät jo lukuisat yhdistykset, mutta myös Kuusamon kaupunki organisoi kaupungin omaa vapaaehtoistoimintaa verkkopalvelun kautta. Ja mikä parasta, palvelun käyttö on maksutonta niin yhdistyksille kuin kunnillekin!

Verkkopalvelua on kehitetty, ja tullaan edelleen kehittämään, yhteistyössä käyttäjien kanssa. Sivusto kävi kesällä läpi laajahkon muodonmuutoksen, jolla parannettiin tiedon löydettävyyttä sivuilta. Käyttäjiltä kysellään myös aktiivisesti palautetta verkkosivustosta, uusimpaan käyttäjäkyselyyn pääset vastaamaan tästä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/c0401d01-a5f0-4461-9d5a-36a6ec1550f2?displayId=Fra1842572

Tervetuloa mukaan Ihimisten pariin!

 

 

Anni Rekilä, järjestöagentti, Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke

Asiasanat

verkkopalvelu, tiedottaminen, järjestöviestintä, Kunta-järjestöyhteistyö,