Pohjois-Suomen vammais- ja edunvalvontajärjestöjen verkosto perustettiin

Oulussa järjestötalo Kumppanuuskeskuksessa kokoontui syyskuun lopulla joukko valtakunnallisten vammais- ja edunvalvontajärjestöjen työntekijöitä ja asiantuntijoita. Kokouksessa päätettiin perustaa vammais- ja edunvalvontajärjestöjen verkosto.

Verkosto muodostuu Oys-erityisvastuualueen valtakunnallisten vammaisjärjestöjen työntekijöistä ja alueen asiantuntijoista. OYS erityisvastuualueeseen kuuluu neljä maakuntaa: Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi.

Vammais- ja edunvalvontajärjestöjen verkoston tavoitteiksi linjattiin mm. esteettömyyden ja saavutettavuuden edistäminen, tiedon tuottaminen ja välittäminen sekä tietoisuuden lisääminen vammaisjärjestöjen keskinäisistä vaikuttamisen ja oikeuksien valvonnan toimista.

Järjestäytymiseltä haetaan joustavuutta ja mahdollisuuksia toimia esimerkiksi yhtenäisenä neuvottelukumppanina eri yhteistyön foorumeilla. Verkostomaisella yhteistyöllä edistetään tehokkaammin myös vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten oikeuksia Pohjois-Suomessa.

 

Lisätietoja:

Liisa Pitzén, Invalidiliitto ry, liisa.pitzen@invalidiliitto.fi, p.0447650592.