Liivit vaihtuu – kiireetön kohtaaminen säilyy!

Liivit vaihtuu – kiireetön kohtaaminen säilyy!

Oulun yliopistollisessa sairaalassa toimivien sairaalavapaaehtoisten liivin väri muuttuu oranssi-sinisestä vihreä-harmaaseen. Sairaalavapaaehtoiset tunnistaa vihreästä liivistä kaikissa Suomen sairaaloissa, joissa toteutetaan OLKA® -toimintaa.

Virallinen liivien vaihto tapahtuu keskiviikkona 11.9.2019 klo 9 OYS:n Avohoitotalon aulassa, jossa myös sijaitsee järjestöpiste Kaiku. Uuden väriset liivit tulee OLKAn vapaaehtoisille luovuttamaan Oulun Keskuspesula Cliinin palvelupäälliköt Tuija Veijonen ja Eila Merilä. Cliini haluaa omalta osaltaan tukea sairaalavapaaehtoistoimintaa OYS:ssa, tarjoamalla liivit ja niiden huollon OLKA-toiminnalle. Cliini on ollut mukana tukemassa toimintaa jo vuodesta 2016, kun koordinoitu sairaalavapaaehtoistoiminta OYS:ssa käynnistyi.

Kiireetöntä kohtaamista
Sairaalavapaaehtoiset tukevat OYS:n potilaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa Avohoitotalossa, Medipoliksessa, Oulun seudun yhteispäivystyksessä sekä Lasten ja nuorten poleilla. Vapaaehtoiset mm. auttavat ja opastavat itseilmoittautumisautomaattien käytössä ja tarvittaessa opastavat perille asti osastoille ja poliklinikoille. Vapaaehtoisia voi kohdata myös osastolla 1.

Sairaalavapaaehtoiset kohtasivat tammi-kesäkuussa yli 24 000 sairaalan potilasta ja/tai läheistä. Yhteensä vapaaehtoiset tekivät 1806 tuntia vapaaehtoistoimintaa sairaalan potilaiden ja heidän läheistensä hyväksi.

OLKA® – koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa
Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.
OLKA®-tuotteen omistaa HUS ja EJY ry. OYS:ssa toimintaa koordinoi Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry.

 

Lisätiedot:
Katja Kuusela
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Järjestöpiste Kaiku – OLKA® / OYS
p. 044 742 0601
katja.kuusela@ppsotu.fi

Somekanavat: facebook ja twitter
OLKAOulu

Postiosoite:
Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry
Kansankatu 53, 90100 OULU

Asiasanat

sairaalavapaaehtoistoiminta,