Etsitään digioppaita!

Oletko kiinnostunut auttamaan muita digiasioissa ja samalla itse oppimaan uusia digitaitoja?

Digioppaat ovat vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka auttavat ja neuvovat muita tietokoneiden, älylaitteiden ja internetin peruskäytössä. Digioppailla on tietokoneen ja älylaitteiden perusasiat hallussa ja taito surffaila internetissä. Sen lisäksi digioppaat ovat kiinnostuneita auttamaan muita ihmisiä.

Digioppaan ei tarvitse osata kaikkea, tai olla opettaja tai asiantuntija. Riittää, että on halua opastaa ja auttaa toisia. Myös uudenoppiminen ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen auttavat digioppaita ”työssään”. Iällä tai taustalle ei ole väliä.

Digioppaat saavat koulutuksen, joka antaa valmiudet toimia digioppaana, tai digitutorina. Koulutuksessa käydään läpi perusasioita ja kartoitetaan osaamistasoa. Tarvittaessa päivitetään ja vahvistetaan tietotaitoja. Koulutus kestää päivän ja järjestetään syksyllä 2019 ja keväällä 2020.

Jos olet kiinnostunut olemaan digioppaana muille, niin ole yhteydessä tai tule käymään jossakin tulevassa tapahtumassa, niin vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia digistä.

DIGITTÄÄ hanke on Meri-Pohjolan opistopiirin yhteishanke, jonka tarkoituksena on vahvistaa maakuntien asukkaiden perus- ja digitaitoja. Hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla.

Kiinnostuitko? Saat lisätietoa: https://digittaa.net

DIGITTÄÄ terveisin,
Omar Ikni
Projektikoordinaattori
omar.ikni@eduouka.fi

Asiasanat

digikehittäjä,