Oulu2026 odottaa sinunkin ideoitasi

Oulu2026 odottaa sinunkin ideoitasi

Haku kestää 31. toukokuuta 2019 asti, jonka aikana toivotaan löytyvän kahdentasoisia ehdotuksia: ohjelmia tai projekteja, joiden toteutusvalmius on korkea tai ideoita, joiden valmistelu on vasta alussa.

”Ehdotusten pohjalta ryhdytään sitten rakentamaan Oulu2026-kulttuuriohjelman sisältöä. Hakuun voi osallistua kuka tahansa yksin, edustamansa yhteisön tai laajemman verkoston kanssa. Haun kautta koostetaan yhteen ainutlaatuiset kulttuuripääkaupunkivuoden sisällöt”, kertoo hankkeen johtaja Piia Rantala-Korhonen.

”Nyt on tärkeää, että kaikki oululaiset ja lähikuntien edustajat olisivat aktiivisia, sillä kulttuuripääkaupunkihakemus tehdään yhdessä,” lisää kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Ohjelmaehdotusten tulee noudatella Oulu2026-teemoja, joiden yläotsikko on Kulttuuri-ilmastonmuutos (Cultural Climate Change). Muita teemoja ovat Rohkeasti reunalla (Hinterland), Vastakohtien voima (Contrasts) ja Villisti kaupunki (Wild City).

Suomalaiset kaupungit jättävät ensivaiheen hakemuksensa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 5. toukokuuta 2020 mennessä. Lopullinen valinta tehdään vuoden 2021 aikana. Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki valitaan Suomesta ja Slovakiasta.

Tarkemmat hakuohjeet ohjelmahakuun osoitteesta:
https://www.ouka.fi/oulu/oulu2026/ohjelmahaku

Asiasanat

ajankohtaista, asukkaat, hyvinvoinnin edistäminen, juhlat, kansainvälisyys, kansalainen, kehittämisehdotus, kohtaaminen, kulttuuri, osallistaminen, taide, tapahtumat, vapaaehtoistyö, yhteistyö,