Ihimiset.fi-verkkopalvelun käyttäjämäärä kasvussa – infografi uusien käyttäjien tueksi

Pohjois-Pohjanmaan järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan Ihimiset.fi- verkkopalvelun käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti. Tällä hetkellä käyttäjiä on vuositasolla jo yli 37 000. Tuore infografi helpottaa uusien käyttäjien rekisteröitymistä palveluun.

Kuvallinen ohje Ihimiset.fi-palvelun käyttöönKuvallinen ohje Ihimiset.fi-palvelun käyttöön, osa 2

Ihimiset.fi:n käyttäjämäärä vuonna 2018 oli noin 32 000. Viime vuoden vapusta tämän vuoden huhtikuuhun ulottuvalla vuoden tarkasteluajalla käyttäjämäärä oli jo yli 37 000. Nämä käyttäjät tarkastelivat yli 61 500 istunnon aikana sivuja reilut 308 800 kertaa. Keskimäärin yksi istunto kesti 2,5 minuuttia ja istunnon aikana katseltiin viittä eri sivua. Alkuvuoden (tammi-huhtikuu) käyttäjämäärä nousi viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta yli 48%. Istuntojen määrä nousi lähes 29% ja sivujen katselujen määrä yli 28%.

Ihimiset.fi-palvelussa toiminnastaan ilmoittaa tällä hetkellä 235 järjestöä, yhdistystä ja muuta yleishyödyllistä toimijaa. Palvelusta löytyy näiden toimijoiden 822 tapahtumaa, 194 säännöllistä toimintaa sekä 87 vapaaehtoistehtävää. (https://www.ihimiset.fi/tietoa-palvelusta/ihimiset-tilastot/) Yhdeksän kuntaa näyttää nettisivuillaan tietoa ihimiset.fi-palvelusta. Esimerkiksi Tyrnävän kunta on ottanut yhdistysten järjestämät tapahtumat etusivulleen.

Ihimiset.fi on osa valtakunnallista Toimeksi.fi-palvelua, jossa on tällä hetkellä yhdeksän alueellista palvelua. Ihimiset.fi:ssä ilmoitettujen tietojen lisäksi palvelu näyttää muissa alueellisissa palveluissa sekä valtakunnallisessa Toimeksi.fi-palvelussa ilmoitetut toimijat, joiden toiminta-alueeseen Pohjois-Pohjanmaa kuuluu sekä tapahtumat, toiminnat ja vapaaehtoistehtävät, jotka sijoittuvat Pohjois-Pohjanmaalle.

Ihimiset.fi-verkkopalvelun käyttö on avointa ja maksutonta kaikille järjestöille, yhdistyksille ja yleishyödyllisille toimijoille. Palvelun käytön aloittamista helpottaa tuore infografi, johon on tiivistetty ohjeet palvelun käyttöönottoon liittyen. Kumppanuuskeskuksen infosta saa apua palvelun käyttöön liittyvissä ongelmissa ja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke järjestää palvelun käyttöönottokoulutuksia. Tervetuloa Ihimiset.fi-käyttäjäksi!

 

Projektipäällikkö, järjestöagentti Helena Liimatainen

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry