Muhoksen vappu kerää kunnan, yrittäjät ja kolmannen sektorin toimijat puhaltamaan yhteen hiileen

Muhoksen vappu kerää kunnan, yrittäjät ja kolmannen sektorin toimijat puhaltamaan yhteen hiileen

Perinteikäs vapputapahtuma on koonnut ajokauden starttaavia motoristeja yhteen 70-luvulta lähtien. Ensimmäiset motoristit saapuivat Muhokselle muutaman motoristin Pyhälinnan Mimmiteekkiin vappukahveille. Huhu rennosta ajoreitistä, komeista maisemista ja hyvästä kahvista kiiri ja vuosien aikana motoristien määrä on laajentunut 500-1000 moottoripyörän kulkueeksi. Moottoripyöräharrasteyhdistys Oulu MC:n kokoaman kulkueen päätehtävänä on tuoda motoristit näyttävästi talven jälkeen maanteille ja muistuttaa autoilijoita, että moottoripyöräkausi alkaa.

Muhoksen vapputapahtumaa on ylläpidetty aktiivisten yhdistysten ja toimijoiden voimin 70-luvulta lähtien ja vuonna 2018 vastuu tapahtuman järjestämisestä siirtyi Muhoksen kunnalle. Ensimmäinen kunnan organisoima vapputapahtuma toteutettiin yhteistyössä aktiivisten paikallisten yrittäjien sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Noin 3000 henkeä tavoittavan massatapahtuman tuotanto vaatii valtavan ponnistuksen vapaaehtoisilta osallistua tapahtuman käytännön järjestelyihin.

Vapputapahtuman ideointi ja suunnittelualustana toimi Mimmi Valleyn viikkottaiset tapaamiset Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen aulassa. Mimmi Valley on yrittäjien yrittäjähenkisten toimijoiden verkosto joka pyrkii aktivoimaan kyläkulttuuria. Avoimet tapaamiset jatkuvat myös 2019 vapputahtuman suunnittelun pohjana. Vuonna 2019 Muhoksen vapun messujen teemaksi on valikoitunut vapaa-aika. Vahvana osana messuja nähdään tänäkin vuonna eri yhdistysten ylläpitämät moottoriajoneuvoharrastukset ja näytteilleasettajia odotetaan ympäri Suomen. Muhoksen vapputapahtuma tarjoaa maksuttoman paikan kolmannen sektorin toimijoille.

Vapputapahtuman pääesiintyjänä nähdään painovoimaa uhmaava Stunt Freaks Teamin Stuntriding show. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton ja tapahtumapaikkana toimii Muhoksen Tähtiareena ja sen ympäristö 1.5.2019 klo 13-18.

Katso lisätietoa osoitteesta: www.muhoksenvappu.com

Taija Jyrkäs, Muhoksen kunnan kulttuurituottaja ja järjestöyhdyshenkilö

Kuva: Suvi Siira

Asiasanat

Kunta-järjestöyhteistyö, tapahtuma, yhteistyö,