Kuka kuuntelee köyhää

Kuka kuuntelee köyhää – Kasvot köyhyydelle tapahtuma Paltamossa  20.1 klo 12.00

 Paikka: Vaarankyläntie 38  Kiehimän vanha kyläkoulu. Paltamo.

Etsimme mukaan ihmisiä joilla rahat ei meinaa riittää tai eivät riitä normaaliin elämään. Heillä on ehkä ollut sosiaaliturvan kanssa ongelmia, toimeentulotuen tai kelan kanssa vääntöä heille kuuluvista tuista. Ihmisiä jotka joutuvat kamppailemaan toimeentulonsa kanssa jatkuvasti.

Mukaan on tulossa päättäjiä, kansanedustaja ehdokkaita Oulun ja Kainuun alueelta. sekä kirkon diakoniatyö, joka yleensä ottaa kopin niistä ihmisistä joille toimeentulotukea ei syystä tai toisesta myönnetä ja rahat on loppu eikä ole varaa ostaa edes ruokaa tai lääkkeitä.

Haluaisimme sinne omasta tilanteestaan kertomaan ainakin

– työttömän

– vammaisen tai pitkäaikaissairaan henkilön tai molemmat jos löytyy.

-yksinhuoltajavanhemman

-yksin elävän henkilön

-pätkätyöläisen

– työssäkäyvän jolla palkka ei vain riitä perheen elättämiseen.

Etsinnässä siis ihan tavallisia ihmisiä, jolla on tiukkaa toimeentulon kanssa vuoden 2019 hyvinvointisuomessa.

Tapahtuma sai alkunsa kun kansanedustajaksi valittu kainuulainen ihminen kertoi,  että jos sairaskuluja tulee ne saa kaikki pois toimeentulotuesta joten on turhaa valittaa ettei ole varaa mennä lääkäriin. Ja koska kainuulainen sisu kuohahti tästä lauseesta (monesta muustakin hänen sanomastaan) päätimme näyttää että ei se ihan noin mene.

Toimeentulotukea ei niin vain saa. Se on tehty niin vaikeaksi hakeakin että moni siihen oikeutettu ei halua tai jaksa sitä edes hakea. Ja niille, jotka hakevat tulevat päätökset hylkynä takaisin. Jopa kuntien sosiaalityöntekijät nostelevat hartioitaan, etteivät he voi mitään, kun tuki siirrettiin Kelaan.

Nostetaan köyhyys esille, tuodaan ihmiset esille. Köyhiä on, huonosti toimeentulevia ihmisiä on. Tämän haluamme tilaisuudessa tuoda julki ja esille.

Ota yhteyttä, jos haluat tulla paikalle kertomaan omasta tilanteestasi. 

Tuula Väisänen

tuula.vaisanen1@gmail.com
 

 

Asiasanat

köyhyys, vammaiset, työttömyys,