Helmit ja Heikit –yksinäisyydelle kyytiä! –hankkeessa hyvinvointia kulttuurista

Kesän ensimmäiset lämpimät saattelivat Vuolle Setlementti ry:n Helmit ja Heikit –yksinäisyydelle kyytiä! –hankkeen työntekijät ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen taiteilija Veli Vaismaan sovittuna päivänä ikääntyvän kotiin. Kotiin vietävät osallistavan taiteen kutsut olivat alkamassa.

Taidekutsuilla oli mukana kolme lähialueen ikääntyvää. Tunteita herättävät Taidekutsut käynnistyivät toivelauluilla, jatkuen vanhojen sävelmien parissa. Laulujen välissä muisteltiin menneitä, ihasteltiin vanhojen laulujen sanoituksia ja kuultiin Velin esityksiä. Taidekutsut saivat innostuneen vastaanoton ja ne koettiin virkistävänä vaihteluna.  Myöhemmin muutaman viikon kuluttua ikääntyvän kotiin tehty Taidevierailu vei kuulijan muistoihin laulujen ja tarinoiden siivittämä. Ikääntyvien hyvinvointia tukevat taidemuodot oli otettu käyttöön.

Vuolle Setlementti ry:n Helmit ja Heikit –yksinäisyydelle kyytiä! –hanke vie osallistavaa taidetta ikääntyvän lähelle yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Maksuttomat ja helposti saavutettavat taidemuodot antavat mahdollisuuden uusiin kokemuksiin. Taidevierailuilla osallistavaa taidetta viedään kotiin ja Taidekutsuilla lähialueen ikääntyviä saatetaan yhteen. Osallistavaan taiteeseen tutustumista voi jatkaa Taideryhmässä. Syksyllä aloittavat Taideryhmät toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa.

Tuija Lehtola

Hankevastaava

Helmit ja Heikit -yksinäisyydelle kyytiä! -hanke


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn