Maakunta- ja sote-uudistuksen kohtalo ratkeaa kesän aikana

Eduskunta pääsee äänestämään maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvistä lakipaketeista näillä näkymin kesä-heinäkuun vaihteessa. Alun perin käsittelyn piti tapahtua jo kesäkuun alussa. Käsittelyssä ovat yhtäaikaisesti maakunta-, sote- ja valinnanvapauslait sekä pelastustoimen järjestämislaki ja kasvupalvelulaki.

Ennen eduskunnan käsittelyä lakipaketit käsitellään perustuslakivaliokunnassa sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Perustuslakivaliokunta ennakoi saavansa oman mietintönsä valmiiksi toukokuun aikana. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyn ennakoidaan siirtävän lakien käsittelyn juhannuksen jälkeiseen aikaan.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat yhdessä tiedottaneet, ettei eduskunnalla ole asiaa kesälomalle, ennen kuin päätökset on saatu tehtyä. Eduskunnan istuntokalenteriin onkin varattu täysistuntoja myös heinäkuun ensimmäiselle viikolle.

Pääministeri Juha Sipilä on ilmoittanut, että maakuntavaalien ajankohta siirtyy, mutta edelleen pidetään kiinni siitä, että maakuntavaltuustot aloittaisivat vuoden 2019 alussa ja maakunnat vuoden 2020 alussa.

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke seuraa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua ja tiedottaa siitä Facebook-sivulla Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa sekä Facebook-ryhmässä Pohjois-Pohjanmaan järjestötoimijat.

Projektipäällikkö, järjestöagentti Helena Liimatainen

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

 

Lähteet:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005667466.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005671041.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005685287.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005686359.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005696778.html


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn