Pohjois-Pohjanmaan sote-valmistelu etenee alueellisissa työryhmissä – järjestöedustajat nimetty

Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta on pyynnöstä nimennyt järjestöedustajat neljään alueelliseen sote-valmistelutyöryhmään.

Pohjois-Pohjanmaan sote-valmistelua edistetään simuloimalla sote-toimintaa neljällä alueella. Alueet ovat Oulu ja ympäristö (Oulu, Lakeuden kunnat, Oulunkaari), Koillismaa (Kuusamo-Taivalkoski), Rannikko (RASHKY, Kalajoki-Merijärvi) sekä Jokilaaksot (Kallio, Selänne, Haapavesi-Pyhäntä, Oulainen, Siikalatva, Kärsämäki).  Alueelliset työryhmät analysoivat eri näkökulmista alueensa sote-palveluiden tilannetta hyödyntäen ja päivittäen PoPSTer-hankkeessa tehtyä analyysiä ja linjauksia. Näin saadaan tarkempi näkökulma maakunnan eri alueiden erityispiirteisiin, väestön palvelutarpeisiin, hyviin käytäntöihin ja toisaalta muutoshaasteisiin.

Kansalaisjärjestöjä pyydettiin nimeämään kuhunkin työryhmään yksi järjestöjen yhteinen varsinainen jäsen sekä hänelle varajäsen. Nimityspyyntö tuli Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnalle, joka nimesi kokouksessaan 9.4.2018 työryhmiin seuraavat järjestöedustajat:

Oulu ja ympäristö:
Sanna Laine, Nuorten Ystävät
Maarit Lampela, Oulun Seudun Muistiyhdistys

Koillismaa:
Lumi Törmä, Koillismaan omaishoitajat ja läheiset ry
Seija Heiskanen, Kuusamon Reuma ja Tules yhdistyksen puheenjohtaja

Rannikko:
Riikka Mannila, 4H-järjestö
Markku Kestilä, Eläkeliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Jokilaaksot:
Anitta Anunti, Raudaskylän Kristillinen Opisto Ry
Antti Mäkelä, Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liitto

Järjestöneuvottelukunnan kokousmuistiot löytyvät Pohjois-Pohjanmaan liiton sivuilta.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn