Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa –kampanja alkaa

Maakunta- ja sote-uudistus siirtää sosiaali- ja terveyspalvelut kunnilta maakunnan vastuulle. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen jää kuitenkin edelleen kunnan tehtäväksi. Järjestöjen näkökulmasta kuntien lisäksi myös maakunta on jatkossa merkittävä yhteistyökumppani, etenkin sosiaali- ja terveysjärjestöille. Sekä kuntien että maakunnan kanssa tehtävän yhteistyön tueksi käynnistyy 15.3.2018 Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa –vaikuttamis- ja viestintäkampanja.

Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa –kampanjassa järjestöt tuovat esiin niitä toimintatapoja, joilla tuleva maakunta ja Pohjois-Pohjanmaan 30 kuntaa voivat varmistaa, että eri alojen järjestöillä on maakunnassamme hyvä toimia. Järjestöystävällinen maakunta ja kunta

  • mahdollistaa kansalaisten aktiivisen osallistumisen,
  • tunnistaa ja tunnustaa järjestöt tasavertaisina kumppaneina,
  • nimeää järjestöyhdyshenkilön ja kutsuu järjestöt säännöllisesti koolle,
  • tarjoaa järjestöjen käyttöön maksuttomia tiloja,
  • maksaa järjestöavustuksia,
  • kerää ja hyödyntää kansalaisten kokemuksia palveluissaan sekä
  • viestii järjestötoiminnasta kansalaisille.

Kampanjan kohderyhminä ovat maakuntauudistusta valmistelevat virkamiehet, maakuntavaltuuston jäsenet ja maakuntavaaliehdokkaat, kuntien virkamiehet (erityisesti kuntien järjestöyhdyshenkilöt ja kunnanjohtajat), kunnanvaltuutetut sekä eri alojen järjestötoimijat.

Kampanjasivut avautuvat 15.3.2018 osoitteessa järjestöystävällinen.fi. Kampanjasta viestitään myös Facebookissa sivulla Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa ja Twitterissä aihetunnisteella #järjestöystävällinen. Kuka tahansa voi osallistua kampanjan viestien levittämiseen ja kommentoimiseen kirjoittamalla ja jakamalla blogitekstejä, keskustelemalla sosiaalisessa mediassa sekä osallistumalla kampanjan aikana järjestettäviin tapahtumiin.

Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa -kampanjan logo

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, järjestöagentti Helena Liimatainen

Projektityöntekijä, järjestöagentti Anna Katajala

Projektityöntekijä, järjestöagentti Anni Rekilä

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne –hanke, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

etunimi.sukunimi@ppsotu.fi


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn