Järjestöpiste Kaiusta tietoa ja tukea sadoille sairaalan kävijöille

Järjestöt sairaalassa -hankeen vuonna 2016 perustama Järjestöpiste Kaiku tarjoaa OYS:n potilaille, heidän läheisilleen ja henkilökunnalle, tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen tarjoamasta tuesta ja toiminnasta. Järjestöpiste Kaiku palvelee OYS:n B1 aulassa ma-to aamupäivisin. Pisteellä on tarjolla laaja kattaus järjestöjen materiaalia sekä neuvontaa ja järjestöesittelyjä.


Vuonna 2017 Järjestöpisteellä palveltiin aukioloaikoina 532 asiakasta. Tämän lisäksi pisteellä vieraili satoja itsenäisiä asiakkaita, aukioloaikojen ulkopuolella. Asiakkaista 20% oli henkilökuntaa, 38% potilaita, 16% läheisiä, 14% järjestötoimijoita ja 16% opiskelijoita.

Järjestöesittelyjä Kaiussa pidettiin 57, jonka lisäksi sairaalan sosiaalityöntekijät kävivät esittäytymässä pisteellä. Järjestöt sairaalassa -hankkeen neuvontatyöntekijän päivystyksiä oli pisteellä 52 kertaa.
Kysytyimmät aiheet järjestöpisteellä olivat muisti, kipu, syöpä ja omaishoitajuus.Järjestöpisteen tila


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn