Tuettu askel kohti vapaaehtoistoimintaa

Tuettu askel kohti vapaaehtoistoimintaa

Mikä olisikaan parempi tapa kotoutua kuin osallistuminen vapaaehtoistoimintaan.

” Haluan auttaa ihmisiä, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia suomen kulttuuria. Luin ikäihmiselle, hän kuulu iltasadun ja minä opin lukemaan  paremmin suomen kieltä.”

Vuolteen Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES, ODL:n hallinnoima ESIKOTO-hanke ja Oulun Seudun Mäntykoti ry:n Iloinpisara-hanke ottivat haasteen vastaan ja toteuttivat toimintamallin, joka kehitettiin VARES-verkoston  maahanmuuttajatyön tiimissä.

Maahanmuuttajataustaisen kanssa ensimmäiset askeleet kohti vapaaehtoistoimintaa ottaa VARES-verkoston kokenut vapaaehtoinen. Tuttu Vapaaehtoinen sanoista muodostui  sana TuttaVa-toiminta.

TuttaVa ottaa tutustujan mukaansa vapaaehtoistoimintaan 3-5 kertaa.  TuttaVa kertoo, mistä suomalaisessa vapaaehtoistoiminnassa on kysymys. On tärkeää, että tuttaVa rohkaisee tutustujaa kohtaamaan suomalaisia ja käyttämään suomen kieltä.

”Mahtavaa, että saan auttaa toisia ihmisiä. Yksin en olisi uskaltanut mennä vapaaehtoiseksi. TuttaVan kanssa oli helppo lähteä toimintaan mukaan,” kertoi nuori turvapaikanhakija kokemuksistaan.

Tutustu lisää varesverkosto.fi-sivustolla:  Miten tuttaVa-toiminta etenee, kokemuksia ja kehittämiskohteita.  TuttaVa-toiminta jatkuu syksyllä.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn